Project Description

Wesela

Każda młoda para marzy o tym by dzień wesela był niepowtarzalnym i niezwykłym momentem ich życia. To chwile, które zapadają w pamięć na długie lata, do których się wraca i wspomina. W domu weselnym Kasztelan z wielką dbałością o szczegóły pomagamy spełnić te marzenia nowożeńców, organizując dla nich perfekcyjne przyjęcie weselne. Goście Państwa Młodych mogą bawić się do rana w przepięknie udekorowanej sali a później odpocząć w specjalnie przygotowanych pokojach. Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą na uroczystości okolicznościowe, istnieje możliwość negocjacji ceny, prosimy o kontakt, a przygotujemy dla Państwa wyjątkową ofertę.

Wybór menu należy do Państwa i jest zawsze ustalane indywidualnie. Wszystkie potrawy przygotowywane są przez szefową kuchni na miejscu, wdrożony system HACCP gwarantuje wysoką jakość i bezpieczeństwo serwowanych potraw.

Oferta menu weselnego w cenie 179 zł/os. zawiera:

  • Przepiękne wnętrza udekorowanej sali balowej

  • Powitanie Młodej Pary chlebem i solą

  • Szampana dla Gości i kieliszki dla Młodej Pary do stłuczenia na szczęście

  • Sześć dań gorących serwowanych do stołów

  • Zimne przystawki, sałatki oraz przekąski i dodatki

  • Napoje zimne i gorące (coca-cola, fanta, sprite, woda, herbata, soki, kawa z ekspresu: Caffe Latte, Cappuccino, Espresso, Latte Macchiato)

  • Owoce

  • Ciasta

  • Pokrowce na krzesła

  • Profesjonalną i miłą obsługę

  • Miejsca parkingowe dla Gości

  • Strzelające konfetti

  • Napis LOVE

  • Pokój dla Państwa Młodych

Propozycje dodatkowe:

  • DJ&Wodzirej , zespół muzyczny, fotograf, kamerzysta

  • Deser w postaci pucharka lodów z bitą śmietaną lub szarlotki na gorąco podawanej z gałką lodów

  • Fontanna czekoladowa z dodatkami, słodki stół – rurki, deserki, galaretki, babeczki, muffinki

  • Bukiety na stoły z żywych kwiatów

  • Stół wiejski ( kiełbasa wiejska, kiełbasa swojska, szynka wiejska, polędwica, salceson, pasztet pieczony, boczek pieczony, kaszanka, baleron, smalec, ogórki kiszone, pieczarki, chrzan, musztarda, żurawina, chleb wiejski )

  • Pokoje dla Gości

Zapraszamy do obejrzenia naszej sali na żywo. Dołożymy wszystkich starań aby Państwa Uroczystość była niezapomnianym wydarzeniem.

Propozycja menu weselnego:

  • Pierwsze danie gorące:

    • rosół wiejski z makaronem i marchewką
    • krem borowikowy z groszkiem ptysiowym
  • Drugie danie gorące:

    • schabowy z pieczarkami, ziemniaczkami i bukietem surówek
    • pierś z kurczaka panierowana z pieczarkami, ziemniaczkami i bukietem surówek
    • cordon blue „filet z kurczaka faszerowany serem i szynką” z ziemniaczkami i bukietem surówek
    • devolay z ziemniaczkami i bukietem surówek
    • polędwiczki w sosie kurkowym podawane z ziemniaczkami i bukietem surówek
  • Trzecie danie gorące:

    • karkówka duszona w sosie własnym z kluseczkami śląskimi i buraczkami na gorąco
    • pieczeń z szynki wieprzowej w sosie z kluseczkami śląskimi i buraczkami na gorąco
  • Czwarte danie gorące:

    • flaczki po staropolsku
    • forszmak
    • strogonow wołowy
    • zupa gulaszowa
    • żurek staropolski
  • Piąte danie gorące:

    • bigos myśliwski
    • gołąbki królewskie
    • płonące udko z kurczaka lub pałeczki z kurczaka podawane z pieczarkami lub warzywami wraz z frytkami lub szyszkami ziemniaczanymi
  • Szóste danie gorące:

    • placek po węgiersku
    • barszcz biały
    • barszcz czerwony z krokietem,  pasztecikiem lub uszkami
  • Zimne przystawki:

    • wędliny różne
    • mięsa pieczone: schab ze śliwką, boczek, karczek
    • ryba po grecku
    • śledzie w oleju
    • frankfurterki w cieście francuskim
    • koreczki z serem, szynką i oliwką
    • roladki z szynką i sałatką
    • tymbaliki z mięsem
    • jajka faszerowane
  • Sałatki:

    • sałatka grecka z serem feta i oregano
    • sałatka z kurczakiem i ananasem
    • sałatka z szynką, kukurydzą i makaronikiem ryżowym
    • sałatka warstwowa z tuńczykiem
    • sałatka wielowarzywna
  • Stół wiejski: 

    • kiełbasa wiejska
    • kiełbasa swojska
    • szynka wiejska
    • polędwica
    • salceson
    • pasztet pieczony
    • boczek pieczony
    • kaszanka
    • baleron
    • smalec
    • ogórki kiszone
    • pieczarki
    • chrzan
    • musztarda
    • żurawina
    • chleb wiejski
  • Desery:

    • deser w postaci pucharka lodów z bitą śmietaną, rurką waniliową, czekoladą z bakaliami, posypką, owocami i polewą czekoladową
    • deser w postaci szarlotki na gorąco podawanej z gałką lodów