Menu

Wybór menu należy do Państwa i jest zawsze ustalane indywidualnie. Wszystkie potrawy są przygotowywane przez szefową kuchni na miejscu, w domu weselnym Kasztelan mamy wdrożony system HACCP który gwarantuje wysoką jakość i bezpieczeństwo serwowanych potraw.


Dania gorące

  • schabowy z pieczarkami, ziemniaczkami i bukietem surówek
  • pierś z kurczaka panierowana z pieczarkami, ziemniaczkami i bukietem surówek
  • cordon blue „filet z kurczaka faszerowany serem i szynką” z ziemniaczkami i bukietem surówek
  • devolay z ziemniaczkami i bukietem surówek
  • schab pieczony z pieczarkami, ziemniaczkami i bukietem surówek
  • płonące udko z pieczarkami i frytkami lub szyszkami ziemniaczanymi
  • karkówka duszona w sosie własnym z kluseczkami śląskimi i surówką
  • rumsztyk z ryżem lub ziemniaczkami i buraczkami
  • pieczeń w sosie z kluseczkami śląskimi i surówką
  • rosół wiejski z makaronem i marchewką
  • krem borowikowy z groszkiem ptysiowym
  • flaczki po staropolsku
  • bigos myśliwski
  • forszmak
  • gołąbki królewskie
  • strogonow wołowy
  • zupa gulaszowa
  • żurek staropolski
  • placek po węgiersku
  • barszcz biały
  • barszcz czerwony z krokietem, uszkami lub pasztecikiem


Zimne przekąski/Dodatki

  • wędliny różne
  • mięsa pieczone: schab ze śliwką, boczek, karczek
  • ryba po grecku
  • śledzie w oleju
  • śledzie w pomidorach z rodzynkami
  • frankfurterki w cieście francuskim
  • koreczki z serem, szynką i oliwką
  • sałatka grecka z serem feta i oregano
  • sałatka z kurczakiem i ananasem
  • sałatka z szynką, kukurydzą i makaronikiem ryżowym
  • sałatka warstwowa z tuńczykiem
  • sałatka wielowarzywna
  • roladki z szynką i sałatką
  • tymbaliki z mięsem
  • jajka faszerowane
  • jajka w majonezie
  • pieczywa różne
  • grzybki
  • ogórki kiszone
  • napoje gazowane (FANTA, SPRITE, COCA COLA)
  • woda gazowana i niegazowana
  • kawa, herbata
  • soki
  • owoce różne: winogrona białe, winogrona czerwone, banany, ananasy, mandarynki, jabłka
  • ciasta różne wybierane przez Zamawiającego
  • deser w postaci pucharka lodów z bitą śmietaną, rurką waniliową, czekoladą z bakaliami, posypką, owocami i polewą czekoladową
  • deser w postaci szarlotki na gorąco podawanej z gałką lodów


Stół wiejski

  • udziec pieczony
  • kiełbasa wiejska
  • kiełbasa swojska
  • szynka wiejska
  • polędwica
  • salceson
  • pasztet pieczony
  • boczek pieczony
  • kaszanka
  • baleron
  • smalec
  • ogórki kiszone
  • pieczarki
  • chrzan
  • musztarda
  • żurawina
  • chleb wiejski