Wybór menu należy do Państwa i jest zawsze ustalane indywidualnie. Wszystkie potrawy są przygotowywane przez szefową kuchni na miejscu, w domu weselnym Kasztelan mamy wdrożony system HACCP który gwarantuje wysoką jakość i bezpieczeństwo serwowanych potraw.

NASZE PROPOZYCJE DAŃ GORĄCYCH:
  • schabowy z pieczarkami, ziemniaczkami i bukietem surówek
  • pierś z kurczaka panierowana z pieczarkami, ziemniaczkami i bukietem surówek
  • cordon blue „filet z kurczaka faszerowany serem i szynką” z ziemniaczkami i bukietem surówek
  • devolay z ziemniaczkami i bukietem surówek
  • polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym podawane z ziemniaczkami i bukietem z trzech surówek
  • płonące udko z kurczaka lub pałeczki z kurczaka podawane z pieczarkami lub warzywami wraz z frytkami lub szyszkami ziemniaczanymi
  • karkówka duszona w sosie własnym z kluseczkami śląskimi i buraczkami na gorąco
  • pieczeń z szynki wieprzowej w sosie z kluseczkami śląskimi i buraczkami na gorąco
  • rosół tradycyjny gotowany na kaczce i kurczaku z makaronem i marchewką
  • Nuggetsy z kurczaka ( dla dzieci ), kawałki kurczaka panierowane, podawane z frytkami i ketchupem
  • Naleśniki z kremem czekoladowym ( dla dzieci ) podawane z bitą śmietaną i owocami
  • Półmisek mięs pieczonych podawany z szyszkami ziemniaczanymi i warzywami na gorąco
  • krem borowikowy z groszkiem ptysiowym
  • flaczki po staropolsku
  • bigos myśliwski
  • forszmak
  • gołąbki królewskie
  • strogonow wołowy
  • zupa gulaszowa
  • żurek staropolski
  • placek po węgiersku
  • barszcz biały
  • barszcz czerwony z krokietem, uszkami lub pasztecikiem
ZIMNE PRZYSTAWKI, PRZEKĄSKI I DODATKI:
  • Mięsa pieczone, wędliny

  • Ryba po grecku

  • Tortille z szynką i serem, z szynką i warzywami, z łososiem wędzonym i warzywami

  • Pizzerinki z ciasta francuskiego z szynką i serem
  • Śledzie w oleju

  • Frankfurterki w cieście francuskim

  • Koreczki z serem, szynką i oliwką

  • Roladki z szynką i sałatką

  • Tymbaliki z mięsem

  • Jajka faszerowane

  • Pieczywa różne

  • Sałatka z kurczakiem i ananasem

  • Sałatka z szynką, kukurydzą i makaronikiem ryżowym

  • Sałatka wielowarzywna

  • deser w postaci pucharka lodów z bitą śmietaną, rurką waniliową, czekoladą z bakaliami, posypką, owocami i polewą czekoladową
  • deser w postaci szarlotki na gorąco podawanej z gałką lodów
STÓŁ WIEJSKI:
  • udziec pieczony
  • kiełbasa wiejska
  • kiełbasa swojska
  • szynka wiejska
  • polędwica
  • salceson
  • pasztet pieczony
  • boczek pieczony
  • kaszanka
  • baleron
  • smalec
  • ogórki kiszone
  • pieczarki
  • chrzan
  • musztarda
  • żurawina
  • chleb wiejski