Wybór menu należy do Państwa i jest zawsze ustalane indywidualnie. Wszystkie potrawy są przygotowywane przez szefową kuchni na miejscu, w domu weselnym Kasztelan mamy wdrożony system HACCP który gwarantuje wysoką jakość i bezpieczeństwo serwowanych potraw.
NASZE PROPOZYCJE DAŃ GORĄCYCH:
- schabowy z pieczarkami, ziemniaczkami i bukietem surówek
- pierś z kurczaka panierowana z pieczarkami, ziemniaczkami i bukietem surówek
- cordon blue „filet z kurczaka faszerowany serem i szynką” z ziemniaczkami i bukietem surówek
- devolay z ziemniaczkami i bukietem surówek
- polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym podawane z ziemniaczkami i bukietem z trzech surówek
- płonące udko z kurczaka lub pałeczki z kurczaka podawane z pieczarkami lub warzywami wraz z frytkami lub szyszkami ziemniaczanymi
- karkówka duszona w sosie własnym z kluseczkami śląskimi i buraczkami na gorąco
- pieczeń z szynki wieprzowej w sosie z kluseczkami śląskimi i buraczkami na gorąco
- rosół tradycyjny gotowany na kaczce i kurczaku z makaronem i marchewką
- Nuggetsy z kurczaka ( dla dzieci ), kawałki kurczaka panierowane, podawane z frytkami i ketchupem
- Naleśniki z kremem czekoladowym ( dla dzieci ) podawane z bitą śmietaną i owocami
- Półmisek mięs pieczonych podawany z szyszkami ziemniaczanymi i warzywami na gorąco
- krem borowikowy z groszkiem ptysiowym
- flaczki po staropolsku
- bigos myśliwski
- forszmak
- gołąbki królewskie
- strogonow wołowy
- zupa gulaszowa
- żurek staropolski
- placek po węgiersku
- barszcz biały
- barszcz czerwony z krokietem, uszkami lub pasztecikiem
ZIMNE PRZYSTAWKI, PRZEKĄSKI I DODATKI:
-
Mięsa pieczone, wędliny
-
Ryba po grecku
-
Tortille z szynką i serem, z szynką i warzywami, z łososiem wędzonym i warzywami
- Pizzerinki z ciasta francuskiego z szynką i serem
-
Śledzie w oleju
-
Frankfurterki w cieście francuskim
-
Koreczki z serem, szynką i oliwką
-
Roladki z szynką i sałatką
-
Tymbaliki z mięsem
-
Jajka faszerowane
-
Pieczywa różne
-
Sałatka z kurczakiem i ananasem
-
Sałatka z szynką, kukurydzą i makaronikiem ryżowym
-
Sałatka wielowarzywna
- deser w postaci pucharka lodów z bitą śmietaną, rurką waniliową, czekoladą z bakaliami, posypką, owocami i polewą czekoladową
- deser w postaci szarlotki na gorąco podawanej z gałką lodów
STÓŁ WIEJSKI:
- udziec pieczony
- kiełbasa wiejska
- kiełbasa swojska
- szynka wiejska
- polędwica
- salceson
- pasztet pieczony
- boczek pieczony
- kaszanka
- baleron
- smalec
- ogórki kiszone
- pieczarki
- chrzan
- musztarda
- żurawina
- chleb wiejski