Wybór menu należy do Państwa i jest zawsze ustalane indywidualnie. Wszystkie potrawy są przygotowywane przez szefową kuchni na miejscu, w domu weselnym Kasztelan mamy wdrożony system HACCP który gwarantuje wysoką jakość i bezpieczeństwo serwowanych potraw.
NASZE PROPOZYCJE DAŃ GORĄCYCH:
- schabowy z pieczarkami, ziemniaczkami i bukietem surówek
- pierś z kurczaka panierowana z pieczarkami, ziemniaczkami i bukietem surówek
- cordon blue „filet z kurczaka faszerowany serem i szynką” z ziemniaczkami i bukietem surówek
- devolay z ziemniaczkami i bukietem surówek
- polędwiczki w sosie kurkowym podawane z ziemniaczkami i bukietem surówek
- płonące udko z kurczaka lub pałeczki z kurczaka podawane z pieczarkami lub warzywami wraz z frytkami lub szyszkami ziemniaczanymi
- karkówka duszona w sosie własnym z kluseczkami śląskimi i buraczkami na gorąco
- pieczeń z szynki wieprzowej w sosie z kluseczkami śląskimi i buraczkami na gorąco
- rosół wiejski z makaronem i marchewką
- krem borowikowy z groszkiem ptysiowym
- flaczki po staropolsku
- bigos myśliwski
- forszmak
- gołąbki królewskie
- strogonow wołowy
- zupa gulaszowa
- żurek staropolski
- placek po węgiersku
- barszcz biały
- barszcz czerwony z krokietem, uszkami lub pasztecikiem
ZIMNE PRZYSTAWKI, PRZEKĄSKI I DODATKI:
- wędliny różne
- mięsa pieczone: schab ze śliwką, boczek, karczek
- ryba po grecku
- śledzie w oleju
- śledzie w pomidorach z rodzynkami
- frankfurterki w cieście francuskim
- koreczki z serem, szynką i oliwką
- sałatka grecka z serem feta i oregano
- sałatka z kurczakiem i ananasem
- sałatka z szynką, kukurydzą i makaronikiem ryżowym
- sałatka warstwowa z tuńczykiem
- sałatka wielowarzywna
- roladki z szynką i sałatką
- tymbaliki z mięsem
- jajka faszerowane
- jajka w majonezie
- pieczywa różne
- grzybki
- ogórki kiszone
- napoje gazowane (FANTA, SPRITE, COCA COLA)
- woda gazowana i niegazowana
- kawa, herbata
- soki
- owoce różne: winogrona białe, winogrona czerwone, banany, ananasy, mandarynki, jabłka
- ciasta różne wybierane przez Zamawiającego
- deser w postaci pucharka lodów z bitą śmietaną, rurką waniliową, czekoladą z bakaliami, posypką, owocami i polewą czekoladową
- deser w postaci szarlotki na gorąco podawanej z gałką lodów
STÓŁ WIEJSKI:
- udziec pieczony
- kiełbasa wiejska
- kiełbasa swojska
- szynka wiejska
- polędwica
- salceson
- pasztet pieczony
- boczek pieczony
- kaszanka
- baleron
- smalec
- ogórki kiszone
- pieczarki
- chrzan
- musztarda
- żurawina
- chleb wiejski